Піца з пряною сиров’яленою ковбасою

Ковбаса пряна мацикова сиров'ялена Своїм Фото2

Піца з ковбасою, мабуть, одна з найбільш поширених, але ця  піца особлива, її родзинкою є пікантна ковбаса.
Складники:
– упаковка готового тіста для піци
– 200 г  ковбаси сиров’яленої
– 100 г тертого пармезану
– 4 зубчики часнику
– по щіпці меленого коріандру і меленої зіри
– пучок кінзи

для томатного соусу:
– 500 г консервованих нарізаних томатів
– невеликий зубчик часнику
– 1 ст. л. томатної пасти
– невеликий пучок листя базиліку
– оливкова олія
– сіль, перець

1. Спочатку готуємо класичний томатний соус для піци. Розігріваємо в сковороді 1 ст. л. оливкової олії, кладемо розрізаний на половинки часник, смажимо до золотистого кольору. Виймаємо часник, кладемо помідори, готуємо на середньому вогні до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу. При необхідності допомагаємо цьому процесу, роздавлюючи помідори ложкою. Додаємо половину пучка подрібненого листя базиліку, томатну пасту, перемішуємо. Готуємо, поки об’єм не зменшиться на третину. Знімаємо з вогню, протираємо через сито. Солимо, перчимо. Готовий соус змішуємо з коріандром, зірою і подрібненим часником.
2. Тісто витримуємо при кімнатній температурі 15 хв, розгортаємо, укладаємо на деко, папером вниз. Деко попередньо скроплюємо водою. Ставимо в розігріту до 220° С духовку на 7 хвилин.
3. Тонко нарізаємо ковбасу, знімаємо з кінзи листочки і не дуже дрібно їх рубаємо. Гілочки не знадобляться.
4. Дістаємо тісто з печі, швидко змащуємо його томатним соусом, розкладаємо ковбаску, посипаємо пармезаном і повертаємо в духовку. Випікаємо, поки сир не почне плавитися.
5. Посипаємо листям кінзи і відразу ж подаємо.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *